Annak érdekében, hogy a vásárolt papucs minél tovább szerezzen örömöt, érdemes az alábbiakat elolvasni. Tájékoztatónk a lábbelik rendeltetésével, kiválasztásával, valamint a minőség megtartásához szükséges ápolással, kezeléssel, ezen felül a reklamációs ügyintézéssel kapcsolatos leglényegesebb útmutatásokat tartalmazza.

A lábbelin lévő tájékoztató piktogramokat az alábbiak szerint kell értelmezni:

MonteBosco cipő piktogramok

 

A lábbeli főbb alkotórészeihez felhasznált anyagok:

Bőr: állati nyersbőrből, cserzéssel való tartósító eljárással készül
Fedett bőr vagy bevonatos bőr: olyan kész bőr, melynél a felületi bevonat vastagsága nem haladja meg az összvastagság 1/3-át
Textil, természetes és kevert szálas: textíliák és hasonló termékek, amelyek felhasználási területüket tekintve a 71/307/EEC direktíva hatálya alá esnek.
Egyéb anyag: a fentiekbe nem sorolható minden más anyag (pl. műbőr, műanyag, gumi...stb.)

 

A lábbeli rendeltetése

Papucs: Olyan hátul nyitott lábbeli, amely összetételénél és kialakításánál fogva alapvetően kisebb igénybevételre alkalmas. Felsőrésze pántokból álló, vagy zárt fejrészű, jellemzően bőrből, szintetikus alapanyagokból vagy textilből készülő. Elsősorban otthoni viseletre ajánlott, egyes típusai száraz munkahelyen vagy utcán is viselhetők. (Utcai viseletre csak a külön megjelölt termék alkalmas.)
Divatpapucs, divatszandál: Olyan nem rendszeres viseletű lábbeli, amely elsősorban divatigényeket elégít ki, jellemezően néhány pántból álló könnyű szellős darab, mely intenzív igénybevételre nem alkalmas.Tisztítási , ápolási tanácsok

A szakszerű, gondos tisztítás és ápolás hiánya az esztétikai károsodás mellett a lábbeli felsőrész és egyéb anyagainak természetes öregedését is meggyorsítja, ezáltal a lábbeli idő előtti elhasználódásához vezet, ami nem szavatosság érvényesítési jogalap!

A tisztítás a lábbelin lévő vagy hozzácsatolt címke, vagy a jelölés alapján, az alábbiak szerint javasolt:

Felsőrész: 
Bőr: a puha ruhával megtisztított felületre a bőr típusának és színének megfelel cipőkrémet alkalmazzuk. Vízzel mosni tilos! 
Velúr/nubuk bőr: a szennyeződést kefével távolítsuk el. Vízzel mosni tilos! Cipőkrém nem használható. 
Szintetikus bőr. a szennyeződéseket enyhén megnedvesített, szappan- vagy vegyszermentes puha kendővel tisztítsuk le. Cipőkrém nem használható.
Textil: puhaszőrű kefével távolítsuk el a szennyeződést a felületről. Az erősebb szennyeződéseket a textil lábbelik számára ajánlott speciális tisztítószerrel kezeljük. Mosógépben mosni tilos!
Egyéb (műanyag, műbőr, gumi): Tisztításuk egyszerű, a szennyeződés vízzel lemosható. Cipőkrém nem használható. 

Bélés: amennyiben tisztítás szükséges, azt a címkén jelölt anyag szerint, a felsőrész anyagoknál leírtak alapján végezzük. 
Talp: a szennyeződéseket tiszta vizes kendővel távolítsuk el.

FIGYELEM! Termékeink döntő többsége természetes bőrből, kisebb részük szintetikus bőrből készül, ebből kifolyólag nem vízálló!

Néhány hasznos tanács:

Az alábbi pontokban felsorolt tanács, figyelmeztetés figyelmen kívül hagyása a lábbeli károsodásával, ezáltal a szavatosság elvesztésével járhat.

- Vásárláskor mind a bal-, mind a jobblábas papucsot próbáljuk fel. A szűk, vagy a bő lábbeli nemcsak kényelmetlen, hanem idő előtt formáját is veszítheti.
- A lábbelit, ha csatos teljesen kicsatoltan vegyük fel, és ugyanilyen módon vegyük le. A viselés során a lábbelit megfelelően rögzítsük (pl. csatoljuk be, rögzítsük a tépőzárat, stb.). A fentiek be nem tartása esetén a lábbeli károsodhat, az ebből eredő hibákért nem vállalunk felelősséget.

- Használat után gondosan sámfázzuk ki,vagy papírral tömjük ki a fejrészt

- Ha a lábbeli átnedvesedett, a szárítást mindig szobahőmérsékleten és kíméletesen végezzük. Ne tegyük a lábbelit fűtőtest vagy sugárzó hőforrás közelébe, mert az maradandó károsodást okozhat.

A PAPUCSOK VISELÉSE SZIGORÚAN TILOS NEDVES, VEGYSZERES KÖZEGBEN! A huzamosabb ideig nedves felületen használt papucsok, szandálok károsodhatnak. A vegyszeres közegben viselt papucs károsodik.

- Ha a lábbelin kisebb hiba keletkezett, azonnal javíttassuk, megakadályozva ezzel is a további romlást.

- A lábbelit óvjuk az éles, hegyes tárgyaktól, az ütközés, karcolás, súrlódás maradandó nyomot hagyhat felületén.


 
SZAVATOSSÁGI FELTÉTELEK

A vásárlók minőségi kifogásainak intézésére szolgáló, jelenleg hatályos törvények (a 2003. július 01.Módosult PTK.277; valamint 305-318.§) valamint a végrehajtás jellegű előírások (GKM49/2003.VII.30.) illetve ezek értelmezése.

A szavatossági feltételek a szavatossággal kapcsolatos törvényekről szóló 1959. évi IV. törvény és a Fogyasztási Szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről szóló 19/2014 NGM és 151/2003.A Ptk 306. § 1. pont értelmében a fogyasztói szerződés alapján (vállalkozás és fogyasztó közötti adás-vételi szerződés) a fogyasztó a 2 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti jogait.

Fogyasztói szerződés meglétekor felmerülő szavatossági igénynél a vásárlást követő 12 hónapon belül bejelentett hiba esetében úgy kell tekinteni, hogy a hiba már a vásárlás időpontjában megvolt a termékben. Ekkor tehát a kereskedőnek kell bizonyítania, hogy a fogyasztó által vélelmezett hiba nem gyári eredetű. A vásárlást követő 12 hónapon túl, de 2 éven belül viszont a fogyasztónak egy kijelölt intézmény szakvéleményével kell bizonyítania, hogy a termék hibás, azaz a meghibásodás oka már eladáskor benne volt a termékben.

1. Ha a termék rendeltetésszerű használat, tárolás, ápolás mellett meghibásodik, a szavatossági időtartamon belül, szavatossági reklamációt lehet bejelenteni. Ennek során a reklamáló fél azt állítja, hogy a meghibásodást kiváltó ok már a termék eladásakor is benne volt a termékben csak rejtve, s az később jelentkezett.

2. A forgalmazó a szavatossági kötelezettségei alól mentesül, ha a meghibásodás a termék helytelen használatából (pl.: bőrcipő vizes környezetben történő használata, vagy fehér cipő piszkos helyen történő viselése, vagy házi papucs egész napos utcai viselése stb.) helytelen ápolásából (pl.: bőr felsőrész vagy bőr talpbélés bő vizes, vagy mosószeres lemosása) erőszakos rongálásból, stb. keletkezett.

3. A termék rendeltetésszerű használata melletti természetes elhasználódása (talp kopása, felsőbőr mechanikai sérülése, ledörzsölődése fejrészen járóránc képződése, bőr talpbélés lábizzadás okozta foltosodása stb.) alapvetően nem lehet ok a szavatossági reklamációra.

A szavatosság nem tartóssági vagy kihordási idő, hanem egy jog arra, hogy egy adott időtartamon belül a termék meghibásodása reklamálható legyen.
SZAVATOSSÁGI JOGOK

- Kijavítás, kicserélés, árleszállítás, a vételár visszaadása. (A szerződéstől való elállás)

a., Első lépcsőben kijavítást, vagy kicserélést igényelhet a vevő, nem igényelheti azonban azt a jogot, amely az eladónak aránytalan többletköltséget okoz. Pl.: javítható hiba esetén nem igényelhető a csere.

b., Második lépcsőben árleszállításra és a vételár visszafizetésére csak akkor kerülhet sor, ha a kijavítás, vagy a kicserélés nem valósítható meg (pl.: a forgalmazó nem javíthatónak minősítette a terméket, vagy abból a típusú termékből nem elérhető csere méret.) Az árleszállítás és a vételár visszafizetése esetében is a vevőé a választás joga azzal a megszorítással, hogy jelentéktelen hiba esetén a vételár visszakérése nem igényelhető.

- A szavatossági időtartamon belül a vevő köteles a javítást többszöri esetben is elfogadni amennyiben az visszaállítja az aktuális meghibásodás előtti állapotot.

- Reklamáció bejelentése és kezelése a webáruházban a hibás termék és a fizetési bizonylat bemutatása mellett lehetséges. A webáruházat ellátó forgalmazó a reklamált terméket a reklamációról szóló bejelentés kíséretében a gyártó közreműködésével minősíti, majd kezeli a reklamációt.

- A vevő a hiba jelentkezését követően nem használhatja tovább a terméket (növelve benne a hibát és a kárt). A reklamációt a hiba észlelését követően a körülmények által lehetővé tett legrövidebb időn belül be kell jelenteni.

- A kijavítás időtartama: a rendelet szerint törekedni kell a javítás 15 napon belüli elvégzésére.

Bármely esetlegesen felmerülő panaszt igyekszünk a lehető legrövidebb határidőn belül kezelni, a fentiek figyelembe vételével.Köszönjük, hogy termékünket választottad!

DRMONTEBOSCO AZ EGÉSZSÉGES LÁBAKÉRT!

Új fiók létrehozása

Már van fiókod?
Jelentkezz be inkább Vagy Reset password